Τηλέφωνα: 2731036193

Το Sparta RUM INNOLIVE είναι ένα καινοτόμο φυσικό προϊόν σε μορφή άλευρου, με χαρακτηριστική ελαιώδη οσμή και σκούρο πράσινο χρώμα, που έχει σαν βάση την πάστα ελιάς με υψηλό ποσοστό κυτταρινών και χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα ζωοτροφών. Περιέχει αυξημένο επίπεδο ινών. Λόγω της σύνθεσής του είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους μηρυκαστικών.

Το Sparta RUM INNOLIVE δεν έχει υποστεί καμία χημική επεξεργασία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής του και δεν περιέχει χημικά πρόσθετα.

Μηρυκαστικά γαλακτοπαραγωγής και για παραγωγή κρέατος

Συμπλήρωμα ζωοτροφών, 350-500gr ανά ημέρα, ανά ζώο

Διατίθεται σε Bags των 25kg ή Big Bags των 1000kg

Διατήρηση έως 8 μήνες μετά την ημερομηνία παραγωγής.

Μελέτες σε Γαλακτοπαραγωγά Μηρυκαστικά

Η κατανάλωση του Sparta RUM INNOLIVE από αιγοπρόβατα και αγελάδες γαλακτοπαραγωγής έδειξε ότι υπήρξε σημαντική μείωση του αριθμού των σωματικών κυττάρων στο παραγόμενο γάλα. Τα σωματικά κύτταρα είναι δείκτης λοίμωξης που μαστικού αδένα του ζώου και πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο υποδηλώνουν ότι το ζώο πάσχει από μαστίτιδα.

  • Επίσης προκαλεί σημαντική αύξηση (≈20%) στις πολυφαινόλες βελτιώνοντας δραστικά την άμυνα του ζώου.
  • Πειραματικά αλλά και σε κανονική διατροφή αγελάδων παρατηρήθηκε μηδενική πτώση της ποσότητας του παραγωμένου γάλακτος κατά την θερινή περίοδο που τα ζώα βρίσκονται υπό στρες.
  • Επιπλέον παρατηρήθηκε ότι τα ζώα έρχονται σε οίστρο νωρίτερα και αντίστοιχα επιτυγχάνεται η γονιμοποίηση νωρίτερα.

Μελέτες σε Μηρυκαστικά για Παραγωγή Κρέατος

Μετά από έρευνα που έγινε σε μοσχάρια μικρής φάρμας στην Σπάρτη εμπλουτίζοντας το σιτηρέσιο με Sparta RUM INNOLIVE εξήχθησαν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • Το παραγόμενο κρέας παρουσίασε πολύ περισσότερες πολυφαινόλες (control group 46,9 mg/Kg – test group 197,5 mg/Kg) που επιδρά ευεργετικά στην υγεία των ζώων και των ανθρώπων που τρέφονται με αυτά, προστατεύοντας ειδικά από καρδιοαγγειακά προβλήματα.
  • Βελτιώνει τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του σφαγείου προσδίδοντας ειδική ευχάριστη γεύση, οσμή και επίγευση στο μοσχαρίσιο κρέας.
  • Αυτού του τύπου μοσχαρίσιο κρέας είναι ιδανικό για την δημιουργία διαφοροποιημένου προϊόντος προσδίδοντας πρόσθετη αξία στο τελικό προϊόν.

Χημική Ανάλυση

Στοιχεία

Ποσοστό %

Πρωτεϊνες

9.8

Λιπαρά

17,10

Σάκχαρα

0,70

Τέφρα

7,20

Ίνες

38,30

Υγρασία

5,37

Αλάτι

0.46

Συνολικός Φώσφορος

0,14

Ασβέστιο

1,18

Μαγνήσιο

0,785

Λυσίνη

0,11

Θρεονίνη

0,47