Τηλέφωνα: 2731036193

Ιστορικό

Ιστορικό

Η εταιρεία SPARTA LIFE A.E, ιδρύθηκε στις αρχές του 2013, όμως το ενδιαφέρον και το ερευνητικό της έργο σχετικά με την αξιοποίηση των ευεργετικών ιδιοτήτων των φυτικών προϊόντων και παραπροϊόντων αυτών, ξεκινάει πολύ νωρίτερα (2005) από τον ιδρυτή της, με έμφαση στην ελιά, τα εσπεριδοειδή και τα αρωματικά βότανα για την παραγωγή προϊόντων για τη σύνθεση λειτουργικών ζωοτροφών.

Το χρονικό διάστημα 2011-2013, ο ιδρυτής της Εταιρίας σχεδιάζει τα πρώτα της προϊόντα ώστε με την ίδρυσή της, να παραχθούν δοκιμαστικά και εν συνεχεία να διατεθούν στην αγορά.

Το 2014, η εταιρεία ξεκινάει την παραγωγική της διαδικασία, πιστοποιώντας ταυτόχρονα το σύνολο των διαδικασιών της κατά ISO 9001:2008 και ISO 22000:2005 (HACCP), ενώ ταυτόχρονα ξεκινάει και έρευνες με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, για την τεκμηρίωση των ευεργετικών ιδιοτήτων των προϊόντων της, τόσο στους ζωικούς οργανισμούς (μέσω των ζωοτροφών), όσο και στον άνθρωπο (μέσω της διατροφικής αλυσίδας).

Το 2015, ξεκινάει συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπως επίσης οριστικοποιείται συνεργασία με Διδάκτορες Μηχανικούς του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, εξειδικευμένους στον τομέα των τροφίμων.

Το ίδιο έτος, διατίθεται σε χοιροτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες, το σύνθετο συμπλήρωμα ζωοτροφής Sparta INNOLIVE, με εξαιρετικά αποτελέσματα τόσο στην υγεία των ζώων και των πτηνών όσο και στην ποιότητα του κρέατος και των αυγών.

Το 2016, η εταιρία ξεκινά την παραγωγική διαδικασία, του σύνθετου συμπληρώματος ζωοτροφής Sparta FIBER FEED, κατάλληλο για τις χοιρομητέρες κατά την ξηρά περίοδο.

Το 2017 πραγματοποιείται η μετεγκατάσταση του Εργοστασίου σε ιδίους χώρους πλησίον της Σπάρτης με σύγχρονη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας.

Επίσης ξεκινά η παραγωγή νέου προϊόντος, του Sparta RUM INNOLIVE, κατάλληλου για μηρυκαστικά.

Συγχρόνως οργανώνεται το τμήμα εξαγωγών και ξεκινούν οι πρώτες εξαγωγές στην Ευρώπη με πολύ θετική ανταπόκριση από τους αντίστοιχους κτηνοτρόφους ενώ εξετάζονται και οι αγορές Της Κίνας, του Καναδά, της Αυστραλίας και του Ισραήλ.

Το ίδιο έτος, σε συνεργασία με την Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ολοκληρώνεται πείραμα που αφορά στην έναρξη της εφηβείας και στην αναπαραγωγική επίδοση των προβατοειδών, που χρησιμοποίησαν στο σιτηρέσιό τους, το σύνθετο συμπλήρωμα ζωοτροφής Sparta RUM INNOLIVE, με πολύ θετικά αποτελέσματα.

Επιπρόσθετα το 2017, σε συνεργασία με την Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ξεκινά και βρίσκεται σε εξέλιξη και το 2018, εξειδικευμένο πείραμα σε κτηνοτροφική μονάδα Αγελάδων Γαλακτοπαραγωγής, σχετικά με την επίδραση του Sparta RUM INNOLIVE, στα Παραγωγικά και Αναπαραγωγικά τους χαρακτηριστικά, σε συνθήκες θερμικής καταπόνησης.

Το 2018 συνεχίζεται η επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Εργοστασίου και η δημιουργία υποδομών, για την λειτουργία Χημείου και την παρασκευή νέων προϊόντων πλήρους ζωοτροφής που θα εμπεριέχει Sparta INNOLIVE για μονογαστρικά και Sparta RUM INNOLIVE για μηρυκαστικά.

Το ίδιο έτος η Εταιρία αποκτά πιστοποίηση κατά ISO 9001:2015. Το 2021 η Εταιρία αποκτά πιστοποίηση κατά ISO 22000:2018

Πολιτική ποιότητας Sparta Life